Rola błonnika w diecie diabetyka: Jak włączyć go do codziennych posiłków?
Błonnik pokarmowy to składnik, o którym często słyszymy w kontekście zdrowej diety, ale jego znaczenie dla diabetyków jest wręcz nieocenione….
W Polsce liczba amputacji w wyniku zespołu stopy cukrzycowej utrzymuje się na poziomie siedmiu tysięcy rocznie. Jak można temu skutecznie przeciwdziałać?
Z prezes Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków, Anną Śliwińską, rozmawia serwis Medexpress.pl (1).
Zachęcamy do obejrzenia materiału.
Błonnik pokarmowy to składnik, o którym często słyszymy w kontekście zdrowej diety, ale jego znaczenie dla diabetyków jest wręcz nieocenione….
Jesień to idealny czas na nowe inspiracje kulinarne, również dla osób z cukrzycą. Sezonowe warzywa oraz owoce o niskim indeksie…
Cukrzyca należy do najczęściej występujących chorób przewlekłych na świecie. Związane z nią komplikacje mogą wpływać na różne układy i narządy,…
Niedawne informacje o powrocie szczepień w aptekach, ogłoszone przez Ministerstwo Zdrowia to poniekąd odpowiedź na zdecydowane głosy farmaceutów o nieustającej…
W dzisiejszych czasach cukrzyca i otyłość stanowią poważne wyzwania zdrowotne, z którymi borykają się miliony ludzi na całym świecie. Obie…
W Internetowym Koncie Pacjenta uruchomiono nową, bezpłatną aplikację. To program “8 tygodni do zdrowia” przygotowany z myślą o osobach nieaktywnych…